Doctor Wine
Home Somelieri Activități mici, efecte mari, satisfacții uriașe 3

Somelierii din România, unii dintre ei, își fac datoria. Rezultatele concrete vor veni. Tupeiștii au sosit !!!

CARAVANA „ȘOFERILOR” s-a deplasat la Iași.

Oare ce satisfacții mai mari poți avea, decât o deplasare și o susținere de educare a consumatorilor în orașul natal, „Târgul Ieșilor” unde personaje importante din orașul celor „Șapte coline” au venit să-și însușească tehnicile de degustare, să asiste la o demonstrație de asociere, realizată la Restaurant Panoramic, etajul 13 al Hotelului Unirea, gazda noastră, cu sprijinul unui bucătar cu experiență internațională: Mihai Câmpeanu. Atenție nu am spus degustător internațional.

Iar când la un asemenea eveniment ești susținut și asistat de Profesor Doctor Valeriu V. Cotea, Președinte al Comisiei de Oenologie a O.I.V., pot spune că SATISFACȚIILE URIAȘE există. Și încă cum.33

31

Somelierii, „șoferi”, Panainte Alina Denisa, Marius Stoica și Ionel Ciobanu și-au făcut pe deplin meseria, Istvan Pentek a contribuit activ și la cursuri și la vizita din cramă; unde în Iași, dacă nu, la Gramma cei care ne-au ajutat de fiecare dată. Mulțumim Gramma Iași, mulțumim somelierilor, mulțumim Domnule Profesor, cât și tuturor participanților. o mulțumire specială staff-ului de la Hotel Unirea.

Lui Mihai Câmpeanu, Chef și bun prieten, care îmi împărtășește gândurile și mă susține, o să-i solicit în continuare ajutorul; la Brașov, unde activează în prezent.

32

35

 

Vizita la crama, încheiată cu o degustare, a devenit și „scena” de înmânare a diplomelor de absolvire a cursurilor de inițiere în comportament la restaurant, degustare și asociere vin-mâncare.

34

36

Dar satisfacțiile uriașe, despre care vă tot vorbesc de câteva zile, urmează; toate la timpul lor. Răbdare să aveți că povești avem destule. Pe toate gusturile și pentru toți „degustătorii internaționali” de vinuri.

Cam acestea sunt unele dintre activitățile pe care le desfășoară somelierii, care trăiesc în România. Își fac datoria și nu o țin „langa” cu evoluțiile către…. MW (Master of Wine) ca să  înțelegem bine inițialele.

Din Cluj, unde am ajuns după ce am terminat de degustat și a doua jumătate din numărul de vinuri prezente la Re-vino.ro. Ce să fac dacă nu reușesc 120 / pe zi ? Merg în două zile diferite. Cu drag tuturor somelierilor care au sânge, „de șofer,” în instalație.

Doctor Wine

 

 

 

 

 

Lasa un mesaj