Doctor Wine
Home Arhiva articole Degustari Încă un „TIMBRU”-S, pe scrisoarea de la….vecini: CHARDONNAY – 2015

20170615_1250451Vinuri noi, vinuri de autori, de iubitori ai calității, de creatori ai unor licori care încântă papilele, (și nu golesc buzunarele) creează plăcere și pot da dependență…! Este o scurtă trecere în revistă a unor vinuri, importate, de la producătorii din Moldova, din Republică, desigur. Astăzi am analizat acest Chardonnay-2015, vorbim aici de o analiză senzorială, la propriu, întrucât degustarea unui pahar din acest vin a avut o durată destul de lungă, dar plăcerea a depășit…durata. Când spun plăcerea, a depășit durata, a creat, a făcut, a dres, simt apropierea cârcotelilor de la perfecționiștii care nu vor consuma vinuri de 20 lei + tva la distribuția en-gros.

Aceasta este încă mentalitatea: dacă vinul este scump, producătorii sunt de vină deoarece exagerează cu prețul, dacă este ieftin, nu-l bem deoarece nu ne reprezintă, noi avem valoare..!

Eu l-am degustat, băut, plăcut. Dragoste la prima vedere. Dacă vreau sa fiu cârcotaș și să reproșez ceva, o fac: este prea ieftin, dl. Manuel Ortiz, enologul, are o reprezentare prea mare pe etichetă, câteva date interesante despre producere lipsesc, asocierile par făcute de către un ospătar de birt. Și nu greșesc. Dar vinul, vinul nu are defecte, nu are nici o vină pentru eticheta secundară, pentru asocieri etc. Vinul demon20170615_1248501strează calitățile acelei zone, exprima clona de o calitate deosebită care, adaptată perfect terroir-ului dă o notă deosebită vinului cu caracteristici noi pentru soi      Vizual este un vin cu o culoare galben aurie, caldă strălucitomar-starkrimsonare, cu nuanțe verzui și o frumoasă grupare a componentelor pe marginile paharului.

Olfactiv arată o tipicitate precisă de Chardonnay, fără abateri, nas citric de banană coaptă, tușe de piersică, măr strakrimson și vagi nuanțe legumicole.

Mar – Starkrimson

Gustul este plin, bogat, echilibrat, onctuos, cu un final suculent, plăcut și proaspăt.

Dacă ar fi să-l asociez cred că mi-ar face mare plăcere o porție de baccalà, cu cartofi natur și câteva capere alături… o minune.

Sper să vă lase gura apă și să treceți la treabă; adică la căutat acest Timbru'(s) Chardonnay-2015 și peștele baccalà.

Poftă bună și nu uitați: nu toate vinurile bune trebuie să fie și scumpe.

Doctor Wine

Lasa un mesaj